MID SEASON SALE WINKEL NU

MOTIVATIE

Hoe kunnen we het vuur van binnen vinden en laten branden dat ons ertoe aanzet onze dromen te vervullen, zelfs buiten lichamelijke activiteit?

Bra: Reebok

Wanneer we met iets nieuws beginnen of iets in ons leven willen veranderen, is er altijd een impuls of reden voor onze acties. En deze reden wordt motivatie genoemd. De intensiteit, kracht en belang ervan bepalen hoe (on)succesvol deze inspanningen zullen zijn.

Hier zijn enkele tips van ons om de juiste motivatie in te stellen en vooral te behouden. We richten ons op motivatie om aan lichaamsbeweging te doen en een gezond dieet te volgen, maar de meeste van deze tips kunnen op elk gebied van ons leven nuttig zijn.

INNER AND OUTER MOTIVATION

Innerlijke motivatie komt van binnenuit. Het is onafhankelijk van wat er om ons heen is. Simpel gezegd, het is een discrepantie en verschil tussen hoe we werkelijk leven en hoe we zouden willen leven. Onze innerlijke motivatie om regelmatig fysieke activiteiten te doen, kan te wijten zijn aan het feit dat we niet onze adem willen verliezen bij het beklimmen van slechts twee trappen, om van rugpijn af te komen of om met een groep vrienden te volleyballen.

Uiterlijke motivatie daarentegen wordt op de een of andere manier bepaald door wat er om ons heen is. We zouden zelf geen verandering overwegen, maar iets buiten ons dwingt ons om een ​​verandering aan te brengen. Een goede voornemen voor het nieuwe jaar is een typische uiterlijke motivatie om regelmatig te trainen (“iedereen maakt een voornemen, dus ik maak er ook een”). Een andere motivatie kan zijn dat mijn familie of vrienden kritiek hebben op mijn lichaam of dat mijn vriend me vraagt ​​om met hem mee te rennen.

Innerlijke motivatie is veel belangrijker voor het resultaat van onze inspanningen. Als we een sterke innerlijke motivatie voelen, kunnen we bijna alles doen, en zelfs een goede uiterlijke motivatie verslaat het niet.

Laten we een voorbeeld bekijken. Op 1 januari, als ik terugkijk, zie ik dat ik vorig jaar vijf kilo ben aangekomen. Nou, ik zie er voor mezelf niet zo mollig uit, maar misschien kan ik proberen ze kwijt te raken, want het is het nieuwe jaar. OK, de volgende dag ga ik naar de sportschool; natuurlijk, het is gewoon vol, veel mensen met dezelfde resolutie, plus de machines lijken meer op martelwerktuigen uit de middeleeuwen dan iets dat ik zou willen gebruiken ... Sterker nog, ik ben veel beter af thuis op de bank , met een kom noten en een kop warme chocolademelk. Zie je die strijd van de innerlijke en uiterlijke motivatie? Wie gaat er winnen, vraag ik me af. En wanneer zie je me weer in de sportschool? Nou, voor dit voorbeeld, op 2 januari volgend jaar natuurlijk.

Kleding: Reebok

DOELEN STELLEN

Als we besluiten om een ​​bepaalde activiteit voor een lange tijd te blijven doen en daadwerkelijk iets bereiken, kan het stellen van de doelen ons veel helpen. Overweeg de SMART-methode te volgen, de meest efficiënte manier om doelen te stellen:

 • Specifiek - in plaats van te zeggen "Ik zal minder suiker gebruiken", is het beter om te zeggen "Ik zal geen suiker meer toevoegen aan mijn koffie of er een koekje bij nemen"
 • Meetbaar - niet "Ik zou graag beter worden als hardloper" maar "Ik zou mijn vijf kilometer lange loop met 60 seconden willen verbeteren"
 • Haalbaar
 • Realistisch - gerelateerd aan het bovenstaande; als ik nu geen enkele pull-up kan doen met hulp, kan ik niet echt verwachten dat ik er 20 doe zonder hulp in slechts zes maanden (nou ja, het kan gebeuren, maar het is altijd beter om minder ambitieuze doelen te stellen en later aangenaam verrast)
 • Tijdspecifiek - niet "Ik wil 5% vet kwijtraken" maar "Ik wil de komende 10 maanden elke maand 0,5% vet verliezen"

Om een ​​doel te bereiken, is het ook belangrijk om er niet te veel tegelijk in te stellen. Probeer in plaats daarvan één hoofddoel te stellen op elk gebied van het leven en pas een ander doel als je het hebt bereikt.

Het is goed om hoofddoelen op te delen in subdoelen.

Als ik me ten doel stel om over twaalf maanden een halve marathon te lopen, dan kunnen mijn gedeeltelijke doelen de volgende zijn: elke week 12 kilometer hardlopen, over zes maanden 15 kilometer rennen zonder te stoppen, dan elke week 20 kilometer hardlopen en 20 kilometer rennen zonder te stoppen in negen maanden tijd. Zo bereik ik vaker mijn doelen, waar ik blij van word. Ook zal het voor mij gemakkelijker zijn om te controleren of ik daadwerkelijk iets doe om mijn belangrijkste doel te bereiken.

Leggings en bh's: Reebok

LOVE YOUR WAY

Als we een activiteit doen waar we onszelf elke keer toe moeten dwingen, geen zin hebben om te doen en niet van genieten, is het misschien niet het juiste voor ons om te doen. We zouden van ons leven moeten genieten. Elke activiteit moet ons doen glimlachen, ons gelukkig en tevreden laten voelen, en vooral, we moeten ervan genieten.

Je hebt geprobeerd te rennen, maar je kunt intussen niet echt ontspannen en het enige waar je aan denkt is hoe je niet meer verder kunt? Probeer dan te lopen. Houd je niet van al die machines in de sportschool of weet je niet hoe je ze moet gebruiken? Zoek naar een groepssessie met lichaamsgewichtoefeningen. Vind je het niet leuk om alleen fysieke activiteiten te doen? Probeer een paar teamsporten, zoals volleybal of badminton!

VOLHOUDEN

Je weet toch dat Rome niet in een dag is gebouwd? En dat daar duizenden problemen en complicaties moeten zijn geweest. Je kunt er zeker van zijn dat er ook obstakels op je nieuwe pad zullen zijn. Er zullen dagen zijn dat je geen zin hebt om te bewegen, dagen dat je geen zin hebt om gezond te eten en in plaats daarvan naar het dichtstbijzijnde fastfood grijpt. Dagen waarop je het gevoel hebt dat je vooruitgang is gestopt. Wanhoop niet - volhard! Er zullen zeker betere momenten komen en je zult weer genieten van je pad.

REGISTREER UW VOORTGANG

 • Maak foto's, schrijf het op, teken.
 • Schrijf je doelstellingen op een motivatiebord, voeg motiverende afbeeldingen en citaten toe en vink ze af als je ze eenmaal hebt bereikt.
 • Als het je doel is om de manier waarop je lichaam eruitziet te veranderen, blijf dan foto's van jezelf maken, doe wat metingen en schrijf alles op. Maak grafieken en tabellen.
 • Pak een trainingsdagboek en noteer je trainingssessies en hoe je je daarna voelde. Gebruik kleuren!
 • Vergeet niet jezelf te belonen voor elke prestatie. Bijvoorbeeld met iets leuks om te dragen.
 • Deel je voortgang met ons op Instagram en tag @top4fitness.nl en #top4fitness om anderen te motiveren. We delen graag de beste foto's op ons profiel.

Laat elke, zelfs de kleinste verbetering, je gelukkig maken, en dan zul je zien dat je misschien geen verdere motivatie meer nodig hebt, omdat je uitkijkt naar elke trainingssessie en elke gezonde maaltijd je zal bevallen. Je zult ervan genieten!


LEEFSTIJL
LM PUREMOVE TIGHT
reebok
Knit FITNESS HR Tight
reebok
Knit FITNESS HR Tight
reebok
Knit FITNESS HR Tight
reebok
UBF Myoknit HR Tigh
reebok
LM ND Fitted Jogger
reebok
LM Colorblock HR Tight
reebok
LUX CONTOUR TIGHT
reebok
Nieuw
TS Lux Perform Perf Tight
reebok
Reebok Les Mills Lux Graphic
reebok
LM S Reebok PureMove +
reebok
STUDIO RIB HR TIGHT
reebok
STUDIO RIB HR TIGHT
reebok
STUDIO RIB HR TIGHT
reebok
STUDIO MESH HR TIGHT
reebok
Duurzaamheid
LUX OVERSIZED HOODIE
reebok
Duurzaamheid
LUX HR TIGHT- C
reebok
Reebok Lux Oversized
reebok
LUX HR TIGHT-HOLIDAY
reebok
Reebok Lux High-Waisted
reebok
Reebok Lux Oversized
reebok
Reebok Lux High-Waisted
reebok
Reebok Lux Oversized
reebok
Reebok Lux Oversized
reebok
Modern Safari Coverup
reebok
Duurzaamheid
Modern Safari Coverup
reebok
Duurzaamheid
Reebok Modern Safari Cover
reebok
Duurzaamheid
Reebok Modern Safari Cover
reebok
Duurzaamheid
LUX HIGH IMPACT
reebok
Nieuw
LUX BOLD AOP TIGHT
reebok
Nieuw
ID Energy Fleece
reebok
Duurzaamheid
Reebok Lux Fleece
reebok
Reebok Lux Fleece
reebok
Knit FITNESS Crop
reebok
Knit FITNESS Crop
reebok
Knit FITNESS Crop
reebok
Vorige
Volgende